Page Content
to Navigation
M. Sc. Thomas Bernstein
Technische Universität Berlin
Faculty III
Institute of Food Technology and Food Chemistry
Department of Food Biotechnology and Food Process Engineering
Sekr. KL-FG 1
Königin-Luise-Str. 22
14195 Berlin
GERMANY
Tel.: +49 30 314 71441
Fax: +49 30 832 7663
E-Mail: thomas.bernstein(at)tu-berlin.de
Research Project:
Wissensbasierte Prozessführungsstrategie zur stoffadaptiven Vermeidung des Überschäumens beim Abfüllen schaumfähiger, nicht-karbonisierter Getränke (AiF 19711-N, 2017-2020)
Experimentell validierte ingenieursmäßige Optimierung gekoppelter Impuls-, Energie- und Stofftransportprozesse in Behandlungsanlagen schaumfähiger Lebensmittel (AiF 3 PN, 2019-2021)
Fields of Interest:
- Numerical fluid mechanics
- Multiphase flow
Year | Experience | Institution |
---|---|---|
since 03/2019 | Scientific assistant | Technische Universität Berlin, Department of Food Biotechnology and Food Process Engineering |
02/2019 | Master thesis: CFD modelling and analysis of impinging jet phenomena resulting in air entrainment during the bottling process of non-carbonated beverages | Technische Universität Berlin, Department of Food Biotechnology and Food Process Engineering |
10/2017-12/2018 | Project Management Assistant | ttz Bremerhaven |
2010-2019 | Studies of food technology | Technische Universität Berlin |
Publications:
Conference Proceedings
Gatternig, B., Osorio Nesme, A., Almazan Torres, L., Thünnesen, J., Beck, T., McHardy, C., Bernstein, T., Luzi, G., Stahl, T., Rauh, C., Delgado, A. (2019). Phenomena, mechanisms and structures in wished and unwished foams in matter of biological origin. In: Proceedings of the World Congress on Advances in Nano, Bio, Robotics and Energy (ANBRE19), 17 -21. September 2019, Jeju Island, Korea.
Bernstein, T., McHardy, C., Horneber, T., Rauh, C. (2019). CFD-Modellierung der Flüssigkeitsdrainage in Schäumen nicht-karbonisierter Getränke mittels eines Euler-Euler-Ansatzes. In Proceedings der 27. GALA-Fachtagung “Experimentelle Strömungsmechanik”, 18-1 bis 18-8, 03.-05. September 2019, Erlangen. Hrsg.: Delgado, A., Gatternig, B., Münsch, M., Ruck, B., Leder, A.